Henk Willekes natuurfotografie ENGLISH  

VOGELS VLINDERS
BLOEMEN LANDSCHAPPEN
VIERVOETERS
DIVERSEN MEEST BEKEKEN
RECENTE FOTO'S

a t/m h, i t/m p, r t/m z
  
Bruine Kiekendief
Bruine Kiekendief
Boomklever
Boomklever
Aalscholver
Aalscholver
Baardgrasmus
Baardgrasmus
Bosuil
Bosuil
Boomkruiper
Boomkruiper
Blauwe Ekster
Blauwe Ekster
Edelhert
Edelhert
Eekhoorn
Eekhoorn
Bontbekplevier
Bontbekplevier
vorige | volgende

Autobiografie

Henk Willekes

Gedurende mijn werkzame leven heb ik over de gehele wereld gereisd, waarbij gelukkig vaak ook nog tijd over was voor het verkennen van de bezochte landen. Begin 2001 was de tijd gekomen om (vervroegd) uit te treden en op de lauweren te gaan rusten.

Heel veel landen bezocht ik samen met mijn echtgenote, die als ervaren vogelaar mij probeerde enthousiast te maken voor deze passie. Toch ging mijn interesse veel meer uit naar de natuur in algemene zin en met film en fotografie als mijn favoriete vrijetijdsbezigheid, staan vele honderden dia’s, foto’s, films en video’s te wachten op rubricering en vertoning. Dat zou dan eindelijk gebeuren als ik eenmaal met pensioen zou zijn. Het is er nog niet van gekomen……want nieuwe uitdagingen stonden voor de deur!

Vanaf 2001 veel vrije tijd dus en was het mogelijk samen met mijn echtgenote er op uit te trekken, hetzij in Nederland of het buitenland. Natuurlijk ging dan altijd de telescoop mee op zoek naar bijzondere soorten en het duurde niet lang of ik raakte toch ook in de ban van de gevederde vrienden. De biotopen, het gedrag, hun verenkleed, het veranderende beeld door de jaargetijden heen, dat vroeg opeens om vastgelegd te worden op de gevoelige plaat.

Vrienden maakten mij attent op Birdpix, een internetsite waarop doorgewinterde experts laten zien hoe vogels in hun natuurlijke omgeving kunnen worden gefotografeerd. Aangespoord door die prachtige beelden en lerende van de opnames en het – eventuele – commentaar, heb ik in 2007 een andere camera gekocht, in de hoop met mijn toenmalige lenzen, ook mooie vogelbeelden te kunnen vastleggen. Daarnaast moesten ook van landschappen, bloemen, vlinders en paddenstoelen de nodige beelden worden gemaakt.

Het werd een jaar van teleurstellingen. Met maximaal 300mm/6.3 tot mijn beschikking, geen autofocus en geen beeldstabilisatie, kwam er niet veel terecht van mijn aspiraties. Ook was fotobewerking een probleem, zodat eind 2007 de eerste cursus PS werd gevolgd. In april 2008 de knoop doorgehakt en een 500/4.0 aangeschaft. Uiteraard vergde deze nieuwe lens weer de nodige oefening en vele honderden beelden zijn inmiddels in de prullenbak verdwenen. Een aantal is de moeite waard, hoewel nog verre van perfect. Toch durf ik anderen wel deelgenoot te maken van mijn eerste bescheiden succesjes. En waar kan dat beter dan op mijn eigen site?

In de loop van de tijd zullen nieuwe beelden worden toegevoegd en anderen worden vervangen door betere opnames. Vanaf nu is het een continu proces! Met je beeldscherm op "volledig scherm" (F11) heb je het beste resultaat! Veel kijkgenoegen en….vergeet niet af en toe terug te komen!

P.S. De foto's op de site zijn uiteraard verkleind en derhalve van een beduidend mindere kwaliteit dan het origineel! Zie ook "Contact".

Op alle foto's rust het ©Copyright. Lees vooral DISCLAIMER & COPYRIGHT !!

Foto-apparatuur: CANON

HOME AUTOBIOGRAFIE CONTACT GASTENBOEK LINKS COPYRIGHT DISCLAIMER

© Chato